Zapojte sa do výtvarnej súťaže MČ Košice – Staré Mesto

Deti, dospelí, začiatočníci aj pokročilí, všetci ktorí radi kreslíte a maľujete, MČ Staré Mesto v spolupráci s Múzeom Vojtecha Löfflera vyhlasuje 1. ročník celomestskej výtvarnej súťaže pre všetky vekové kategórie bez obmedzenia veku!

Súťaž je určená pre amatérov, nie profesionálnych umelcov.

Súťaž je určená pre vekové kategórie:

  1. a) predškolský vek
  2. b) I. stupeň ZŠ (1. – 4. ročník ZŠ)
  3. c) II. stupeň ZŠ  (5. – 9. ročník ZŠ)
  4. d) stredoškoláci
  5. e) dospelí bez obmedzenia veku

Súťažiaci si môžu vybrať jednu z tém:

  1. a) Starí Košickí maliari – voľná interpretácia vybraných diel / Ľudovít Feld, Július Jakoby, Ľudovít Čordák, Alexander Eckerdt, Štefan Roskoványi / –(diela všetkých autorov sú voľne dostupné na stránke webumenia.sk) Zámerom výtvarnej aktivity je upriamiť pozornosť detí a dospelých na tvorbu známych košických maliarov formou voľnej interpretácie vybraného diela. (napr. zmena techniky, zmena farebnosti, koláž, fantastické pozadie, narušená kompozícia…)
  2. b) Historické staré mesto Košice – vzducholoďou za dobrodružstvom – Zámerom výtvarnej aktivity je prejaviť záujem o architektúru mesta a historické pamiatky. Deti a dospelí si tak môžu vyskúšať kresbu z vtáčej perspektívy. 
  3. c) Čarovný svet bábok – návrh bábky na motív obľúbenej rozprávky
  4. d) Časostroj – Košice o 100 rokov – Ako bude vyzerať moje mesto o 100 rokov? Ako budú ľudia cestovať, ako sa budú obliekať, pracovať, tráviť voľný čas? Zmení sa architektúra mesta a príroda? Deti a dospelí môžu do tvorivého procesu zapojiť svoju fantáziu, stvárniť budúcnosť podľa svojich najbláznivejších predstáv.
  5. e) Autoportrét nie je selfie – Vojtech Löffler, bol košický sochár, známy svojou veľkolepou zbierkou autoportrétov od známych výtvarníkov. Deti a dospelí sa pri vytváraní vlastného autoportrétu môžu inšpirovať stálou expozíciou múzea Vojtecha Löfflera.
  6. f) Najobľúbenejšie zvieratko – fantázií sa medze nekladú! Nakreslite svoje obľúbené alebo vymyslené zvieratko. 
Víťaz sa môže tešiť na finančne zaujímavé ceny.

Víťazné práce budú použité v Múzeu Vojtecha Löfflera na pripravovanú vernisáž.
 

Vyplnenú a podpísanú prihlášku spolu s výtvarným dielom zasielajte na Miestny úrad mestskej časti Košice-Staré Mesto, Hviezdoslavova č. 7, 040 34 Košice, alebo osobne Miestny úrad  MČ KE-SM, Hviezdoslavova č. 7,  prvé poschodie číslo dverí 116 alebo poslať na adresu Miestny úrad MČ Staré Mesto, Hviezdoslavova 7, 040 34 Košice alebo priniesť osobne do Múzea Vojtecha Lofflera na Alžbetinej 20 v Košiciach.  

 

Termín uzávierky prihlášok je 4. novembra 2020.