Súťaž BARS 2021

Slovenská akadémia vied v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a Veľvyslanectvom RF v Bratislave ponúka exkluzívnu možnosť pre šikovných stredoškolákov.

Zaregistrovaní účastníci získajú nepredajné materiály z produkcie autorov National Geographic. V plagáte nižšie sú sprostredkovaným mediálnym partnerom (Quark) sú zverejnené pravidlá súťaže. Najlepších 5 trojčlenných tímov stredoškolákov získa exkluzívne školenie vedcov, odborníkov na prežitie aj špeciálnych jednotiek na zámku v Smoleniciach. Z týchto vzíde víťazný tím, ktorému je komplexne hradená dobrodružná vedecká výprava do krajiny ussurijského tigra v spolupráci s Ruskou akadémiou vied. Ide o najkrajšie pralesy mierneho pásma. Víťazi sa stávajú partnermi a spolu bude prijaté rozhodnutie o čase účasti (v prípade nepriaznivej situácie súvisiacej s koronavírusom) a aj o kompletnom programe.

Projekt nadväzuje na úspešný projekt SUMACO, ktorý sa ocitol aj na titulke BBC. Cieľom je aktívne prispieť k ochrane a je primárne určený záujemcom o ochranu, vedu, prípadne dokumentaristov, fotografov prírody, ale aj pre šikovných a vzdelaných dobrodruhov.

BARS 2021 – Časopis Quark