Domáci tréning

Dobrý deň, milí kolegovia a žiaci.

Pozdravujem vás v tomto neľahkom období. Ako sa máme správať a všetko o dôležitosti prevencie počujeme zo všetkých strán niekoľkokrát za deň a je to dobre, pretože opakovanie je matka múdrosti. Žiaci, nezabúdajte na to, že súčasné obmedzenie pohybu a kontaktov nie je trestom ani obmedzením ľudských práv, naopak má za cieľ nás všetkých chrániť.

Čo sa týka telesnej výchovy, viem, že toho máte veľa z odborných predmetov, ale prosím snažte sa akýmkoľvek spôsobom hýbať. Táto situácia nám totiž výrazne obmedzuje prirodzený pohyb a tým pádom i energetický výdaj. To potom môže mať za následok nežiaduci nárast telesnej váhy.

Preto sa ráta každá pohybová aktivita. Pre tých akčnejších odporúčam napr. domáci kruhový tréning (robili sme v škole, čiže viete, že si stačí vymyslieť pár stanovíšť a mať po ruke stopky a podľa svojej kondície si určiť časové intervaly), výborné kardio cvičenie a posilňovanie v jednom je TABATA (stačí zadať do vyhľadávača a ten vám najde x rôzných variacií). Samozrejme zatiaľ môžete vybehnúť aj do prírody, ale naozaj niekde mimo ľudí.

Pre tých, ktorí preferujú relaxačnú a pokojnejšiu podobu pohybu, odporúčam opäť si cez vyhľadávač vyhľadať cvičenie jógy, pilatesu či rôzne posilňovacie cvičenie.

Nakoniec aj obyčajný tanec a krútenie sa do rytmu hudby sa počíta 🙂 Hlavne, nech vydržíte aspoň 30 minút, aby to malo nejaký efekt a telo ten pohyb zaznamenalo (aj o tom sme sa na hodinách rozprávali).

 

Tu vám posielam link na dobrú lekciu Tabaty (tá slečna vľavo vždy cvičí jednoduchšiu formu):

Prajem nám všetkým, aby sme sa čo najskôr stretli zdraví v škole a táto nepríjemná „skúška“ bola za nami.

 

Mirka Perunová
So srdečným pozdravom
Mirka Perunová